NETIC sistem je projektovan i realizovan u saradnji sa partnerskom firmom GOAP iz Nove Gorice. NETIC predstavlja kompleksan sistem programa, dizajniran da unapredi i pojednostavi upravljanje uredjajima koji čine okuženje savremenog čoveka. Namena NETIC sistema je kontrola i automatizacija stambenog prostora, poslovnih i zabavnih objekata, hotela, kao i drugih objekata pogodnih za ovakvu vrstu automatizacije. Netic koristi više protokola za komunikaciju izmedju računara i uredjaja, omogućavajući korisniku da upravlja skoro svim parametrima uredjaja dok udobno sedi ispred televizora, koristeći samo daljinski upravljač.

Korišćenjem NETIC sistema možete upravljati i kontrolisati mnogobrojne funkcije i uredjaje u prostoriji, kao što su kontrola temperature (grejanje, klima-uredjaj), zavesa, roletni, rasvete, alarma, frižidera ili veš mašine. Pored direktnog upravljanja uredjajima, postoji mogućnost definisanja pravila i scenarija, koji obuhvataju podešavanja više parametara za više uredjaja. Korisnik može izvršiti pravila i scenarije direktno ili podesiti pravila da se izvršavaju u odredjeno vreme (pravilo koje ćete izvršiti pri napuštanu doma - isključiti sva svetla i spustiti sve roletne). Takodje, sistem omogućava gledanje TV programa, slušanje radia, pretraživanje internet stranica i mnogo toga još.

NETIC sistem za vaš dom

Upotrebom NETIC sistema u Vašem domu ili poslovnom prostoru možete značajno smanjiti potrošnju energije. Regulacijom sistema za grejanje, klima uredjajima, korišćenjem pravila i scenarija koji će isključiti nepotrebne uredjaje kada niste tu i prilagoditi ih Vašim željama kada ste u domu ili na radnom mestu, možete smanjiti vaše troškove i povećati bezbednost. Alarmni sistem u okviru NETIC sistema obaveštava vas ukoliko dodje do problema u funkcionisanju uredjaja.

NETIC sistem za ugostiteljske objekte

Korišćenjem NETIC sistema u hotelima povećaćete udobnost vaših gostiju. Možete im ponuditi razne servise i informacije, kao što su vremenska prognoza, specijalne ponude ili dodatni sadržaji vašeg hotela. Takodje, NETIC sistem pruža veću sigurnost i Vas i Vaših gostiju, možete pratiti sve uredjaje u svim sobama, aktivirati i deaktivirati dotok energije u odredjenoj sobi, kao i vode i na taj način sprečiti veće štete na infrastrukturi objekta. Sistem sadrži i alarmni sisitem i automatski izveštava o greškama do kojih može doći u funkcionisanju nekog od uredjaja.

NETIC sistem se sastoji iz nekoliko aplikacija od kojih je svaka prilagođena specifičnim potrebama korisnika.

NETICmedialight je softversko rešenje koje omogućava korisnicima, da osim gledanja TV programa i slušanja radia, preko svog TV ekrana upravljaju i uredjajima u svom prostoru - svetlima, klima uredjajima, roletnama, itd.

Takodje, aplikacija nudi i raznovrsne informacije korisniku, kao što su vremenska progrnoza, razne ponude, reklame i sl. Osim toga, aplikacija upozorava korisnika ukoliko su vrata otvorena ili grejanje isključeno.

NETICtouch je aplikacija koja omogućava upravljanje uredjajima i korišćenje servisa preko touch panel uredjaja. Jasna i intuitivna grafika omogućava korisniku lako i jednostavno upravljanje uredjajima, kao i korišćenje video interfona, otvaranje ulaznih ili drugih vrata. Pored toga, korisnik može gledati TV kanale ili slušati radio stanice.

NETICweb web aplikacija koja omogućava upravljanje uredjajima preko interneta. Korisnik može pristupiti i upravljati uredjajima preko svog računara, PDA uredjaja ili mobilnog telefona. Pored standardnih funkcionalnosti upravljanja uredjajima, korisnik može definisati i izvršiti pravila ili scenarije. Takodje, program nudi i raznovrsne informacije o vremenu, kao i mogućnost da korisnik, npr. gost hotela unese i neke povratne informacije popunjavanjem upitnika.

NETICmedialight

NETICtouch

NETICweb

NETICspotplay je rešenje koje omogućava prikaz raznovrsnog sadržaja na bilo kom broju ekrana koji se nalaze na mreži.

NETICadministration je program namenjen administratoru sistema. Omogućava konfigurisanje svih ostalih aplikacija NETIC sistema. Konfigurisanje uredjaja i parametara koje korisnik može pregledati ili menjati, strukture soba, liste TV kanala koje korisnik može videti, definisanje liste gostiju za hotele i sl.

Program i uredjaji, kao i instalacija u okviru NETIC sistema su vrlo fleksibilni i prilagodljivi potrebama i zahtevima klijenata, od višejezične podrške, mogućnosti projektovanja ‘po meri’ za konkretnu instalaciju, pa sve do izbora i vrsta servisa i povezivanja sa postojećim sistemima.